Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΗ..ΜΕΡΕΝΤΑ

...εχω δοκιμασει πολλες συνταγες για μερεντα...αλλα καμια δε μου εκανε..εκανα αυτην και μου αρεσε πολυ..
ΥΛΙΚΑ!
80 γρ. κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
 τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά),εγω εβαλα ...


Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.(παιδια μη σκεφτειτε να μη κοσκινισετε)
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.



βγαινει λιγο παραπανω σφιχτη..επειδη μπαινει και στο ψυγειο..οταν την χτυπησετε στο μιξερ προσθεστε και λιγο γαλα φρεσκο η εβαπορε!

η ιδεα;;εδω

6 σχόλια: